Hoe kunnen motormuizen afvallen? Door een crachdieet?

biker

Tips voor een  biker om een gezond leven te lijd.

Nederlanderse motormuizen leven steeds langer, maar lang niet altijd in een volledig goede gezondheid, blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Om zo gezond mogelijk te leven, is het van belang om gezond te eten, van de motor af te komen en in beweging te blijven en geen of zo min mogelijk overgewicht te hebben. Overgewicht verhoogt namelijk de kans op diabetes en hart- en vaatziekten. Er zijn verschillende manieren om overgewicht terug te dringen. Je kunt makkelijker op gewicht komen door voortaan uitsluitend voor gezonde voeding te kiezen. Wil je echter in een korte tijd veel kilo’s afvallen? Misschien dat een crash dieet dan een mogelijkheid voor een motormuis biedt.

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel manieren om af te vallen. Dagelijks de sportschool bezoeken, beginnen met de Sonja Bakker-methode of bijvoorbeeld een yoghurt of koolhydraatarm dieet om je ideale gewicht te bereiken. Maar heb je wel eens overwogen om met een crash dieet te beginnen? Het is een van de snelste manieren om af te vallen. Vaak zie je de eerste resultaten al binnen een week.

Wat is een crash dieet precies?

Dit is een manier om af te vallen door simpelweg zo weinig mogelijk te eten. Zo krijg je weinig calorieën binnen waardoor je in één week meerdere kilo’s kan afvallen. Als je wat kilootjes meer hebt, dan heb je vaak overtollige vetreserves opgeslagen. Met dit dieet dwing je je lichaam echter om letterlijk deze vetreserves te verbranden. Binnen een week kun je met deze methode wel zo’n vijf kilo afvallen. Het is natuurlijk heel mooi om snel je doel te bereiken, maar indien je stopt met dit dieet is wel oppassen geblazen. Als je, nadat je gewicht hebt verloren, daarna weer gewoon begint te eten en te snoepen, dan kan het zijn dat je zo weer je oude gewicht terug krijgt. Dit wordt ook wel het jojo-effect genoemd.

Andere alternatieven
Andere alternatieven voor een gezond leven zijn natuurlijk: bewegen en gezond eten. Probeer wat vaker de sportschool op te zoeken en neem de trap in plaats van de lift. Dergelijke kleine dingen helpen je al behoorlijk. Iedereen weet uiteraard ook wel dat fruit, vis en groenten tot gezond voedsel behoren. Wees dus bewust met wat je eet en voeg gezond eten dus echt aan je to-do-lijstje toe. Tegenwoordig zijn er ook nieuwe manieren om af te vallen en om gezond bezig te zijn, namelijk door middel van het eten van superfoods. Je kunt de vetverbranding versnellen met behulp van superfoods. Het is de nieuwste trend op afvalgebied, omdat dit voedsel de juiste vitamines en mineralen bevat en bijdraagt aan een snelle vetverbranding. Perfect voor mensen die graag snel, maar toch weloverwogen willen afslanken.

Afvallen met Superfoods
Wat behoort allemaal tot de zogenoemde superfoods? Bijvoorbeeld cacao. Denk dan niet meteen aan een Twix of Mars, maar wel aan rauwe cacaopoeder. Dat is in tegenstelling tot chocoladerepen, puur en bevat geen suiker en melk. Een geweldig ingrediënt om lekkere smoothies mee te maken. Ook de wilde Afrikaanse mango en Goji bessen behoren tot de superfoods. Beiden zitten boordevol antioxidanten, vitamines en andere voedingsstoffen. Braad en bak voortaan niet meer met boter of croma, maar gebruik kokosolie. De plantaardige verzadigde vetten werken cholesterolverlagend en zorgt ervoor dat je je voldaan voelt en daarna weinig trekt hebt in meer eten. Afvallen met superfoods is goedkoop, eenvoudig, gezond én effectief en dragen volgens velen bij aan een gezond leven.

Met bovenstaande tips hopen we je alvast een eindje op weg geholpen te hebben om verantwoord af te kunnen vallen. Succes en veel rij plezier gewenst!